
Vůně koření k Vánocům neodmyslitelně patří a jednoduché recepty, které nezaberou mnoho času, jistě potěší nejednoho z nás. Víte, že lívance jsou původním českým pokrmem a dříve je kuchařky podávaly k slavnostní snídani? Lpíte-li tedy na tradicích, určitě jimi nic nezkazíte. Ba naopak. Vyměňte zaběhlý snídaňový rituál s vánočkou za lívance a překvapte celou rodinu.
- 25 min.
- 4 porce
Ingredience
Bílý jogurt Hollandia | 300 g |
Vejce | 3 kusy |
Cukr krupice | 100 g |
Hladká mouka | 200 g |
1/2 prášku do pečiva | |
1 lžička perníkového koření |
Postup přípravy
- Vyšlehejte vejce s cukrem a přidejte jogurt. Po částech vmíchejte prosátou mouku s práškem do pečiva a koření. Hotové těsto nechte patnáct minut odpočinout a poté usmažte lívance do zlatova.
- Hotové placičky ozdobte ovocem dle chuti. K Vánocům se však nejlépe hodí jablka v karamelu s ořechy.
Tip
Lívance jsou skvělé i s jogurtem. Smíchejte jej se skořicí a vanilkovým cukrem, naneste na lívance a vychutnávejte. Nebudete litovat.