
Čerstvé zelenině odzvonilo, nastává čas krásně provoněných pečených variací. Tento barevný recept s kroupami, lahodnou pečenou dýní a jogurtovým dipem jistě potěší vaše oko i žaludek.
- 60 min.
- 2 porce
Ingredience
Kroupy | 100 g |
Dýně Hokaido | 300 g |
Česnek | 2 stroužky |
Olivový olej | 1 lžíce |
Sušená rajčata v oleji | 5 půlek |
Olej ze sušených rajčat | 2 lžíce |
Čerstvý tymián | špetka |
Rukola | 3 hrsti |
Bílý Selský jogurt Hollandia | 200 g |
Šťáva z půlky citronu | |
Sůl |
Postup přípravy
- Kroupy propláchneme, vysypeme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme do změknutí cca 30 minut.
- Mezitím si nakrájíme dýni na kostky, přidáme stroužky česneku, smícháme se špetkou soli, lžící olivového oleje a pečeme v troubě na 180 °C zhruba 20 minut.
- Zatímco vaříme kroupy a pečeme dýni, vyrobíme si jogurtový dip smícháním Selského jogurtu s citronovou šťávou a špetkou soli. Uschováme do lednice.
- Po uvaření kroupy scedíme a vysypeme do mísy. Přidáme upečenou dýni, najemno pokrájený pečený česnek, tymián, pokrájená sušená rajčata i se dvěma lžícemi oleje a sůl podle chuti.
- Na úplný konec vmícháme čerstvou rukolu a ihned podáváme s jogurtovým dipem.
Tip
Salát můžete doplnit pečenou červenou řepou nebo plátky prosciutta.