
Hrášková sezóna je v plném proudu! Zkuste si ho připravit stylově – v podobě studené polévky. Zasytí vás, příjemně osvěží a vůně estragonu přidá polévce lehký orientální nádech.
- 20 min.
- 3 porce
Ingredience
Máslo | 1 lžíce |
Cibule | 1 ks |
Česnek | 2 stroužky |
Hrášek | 300 g |
Zeleninový vývar | 0,6 l |
Čerstvý estragon | 1 hrst |
Bílý jogurt Hollandia | 3 lžíce |
Sůl, pepř |
Postup přípravy
- Na másle orestujeme najemno nakrájenou cibulku, necháme zesklovatět, přidáme česnek nakrájený na plátky a po chvilce i hrášek.
- Přilijeme zeleninový vývar, přivedeme k varu a vaříme cca 10 minut. Osolíme, opepříme a stáhneme z ohně.
- Vývar s hráškem necháme vystydnout, přidáme hrst estragonu a promixujeme ponorným mixérem dohladka. Pokud chcete mít krém sametově hebký, přeceďte ho přes jemné sítko.
- Před podáváním polévku řádně vychladíme a podáváme se lžící jogurtu. Můžeme ozdobit limetkou a snítkou estragonu.
Tip
Hrášek můžete použít jak čerstvý, tak mražený, vyhněte se však tomu v plechovce. Hotovou polévku můžete navíc dochutit limetkovou šťávou.