Studený hráškový krém s jogurtem a estragonem

Hrášková sezóna je v plném proudu! Zkuste si ho připravit stylově – v podobě studené polévky. Zasytí vás, příjemně osvěží a vůně estragonu přidá polévce lehký orientální nádech.
  • 20  min.
  • 3  porce

Ingredience

Máslo 1 lžíce
Cibule 1 ks
Česnek 2 stroužky
Hrášek 300 g
Zeleninový vývar 0,6 l
Čerstvý estragon 1 hrst
Bílý jogurt Hollandia 3 lžíce
Sůl, pepř

Postup přípravy

  1. Na másle orestujeme najemno nakrájenou cibulku, necháme zesklovatět, přidáme česnek nakrájený na plátky a po chvilce i hrášek.
  2. Přilijeme zeleninový vývar, přivedeme k varu a vaříme cca 10 minut. Osolíme, opepříme a stáhneme z ohně.
  3. Vývar s hráškem necháme vystydnout, přidáme hrst estragonu a promixujeme ponorným mixérem dohladka. Pokud chcete mít krém sametově hebký, přeceďte ho přes jemné sítko.
  4. Před podáváním polévku řádně vychladíme a podáváme se lžící jogurtu. Můžeme ozdobit limetkou a snítkou estragonu.

Tip

Hrášek můžete použít jak čerstvý, tak mražený, vyhněte se však tomu v plechovce. Hotovou polévku můžete navíc dochutit limetkovou šťávou.