
Po dlouhých zimních měsících, ve kterých jsme konzumovali převážně těžší a hutnější jídla, nastal čas tělu trochu odlehčit a dopřát mu svěží vzpruhu v podobě ovocných vitamínových smoothies. Mango dnes patří k nejoblíbenějším druhům exotického ovoce. V asijských zemích se přidává i do slaných pokrmů, ale my dnes podtrhneme jeho sladkou chuť, která skvěle ladí s borůvkami.
- 15 min.
- 2 porce
Ingredience
Borůvky | 300 g |
Mango | 2 ks |
Jablečná šťáva | 600 ml |
Bílý jogurt Hollandia | 2 lžíce |
Postup přípravy
- Připravíme si dvě nádoby vhodné na mixování. Do jedné dáme nakrájené a oloupané mango, polovinu jablečné šťávy a 1 lžíci jogurtu. Do druhé nasypeme borůvky, nalijeme druhou polovinu šťávy a 1 lžíci jogurtu.
- Každou směs zvlášť rozmixujeme. Do sklenic nejprve nalijeme mangové a poté borůvkové smoothie, tak aby se vytvořil dvoubarevný drink. Necháme vychladit a podáváme.
Tip
Chcete-li drink ozvláštnit, nebojte se experimentovat a přidat například kokosové mléko, šťávu z liči apod.