Mangovo-borůvkové jogurtové smoothie

Po dlouhých zimních měsících, ve kterých jsme konzumovali převážně těžší a hutnější jídla, nastal čas tělu trochu odlehčit a dopřát mu svěží vzpruhu v podobě ovocných vitamínových smoothies. Mango dnes patří k nejoblíbenějším druhům exotického ovoce. V asijských zemích se přidává i do slaných pokrmů, ale my dnes podtrhneme jeho sladkou chuť, která skvěle ladí s borůvkami.
  • 15  min.
  • 2  porce

Ingredience

Borůvky 300 g
Mango 2 ks
Jablečná šťáva 600 ml
Bílý jogurt Hollandia 2 lžíce

Postup přípravy

  1. Připravíme si dvě nádoby vhodné na mixování. Do jedné dáme nakrájené a oloupané mango, polovinu jablečné šťávy a 1 lžíci jogurtu. Do druhé nasypeme borůvky, nalijeme druhou polovinu šťávy a 1 lžíci jogurtu.
  2. Každou směs zvlášť rozmixujeme. Do sklenic nejprve nalijeme mangové a poté borůvkové smoothie, tak aby se vytvořil dvoubarevný drink. Necháme vychladit a podáváme.

Tip

Chcete-li drink ozvláštnit, nebojte se experimentovat a přidat například kokosové mléko, šťávu z liči apod.