
Svěží okurkový salát s ředkvičkami a jogurtem je tak snadný, jako je šťavnatý a plný vitamínů.
- 15 min.
- 2 porce
Ingredience
Okurka | 1 ks |
Červená cibule | 1/4 |
Ředkvičky | 4 ks |
Bílý Selský jogurt Hollandia | 4 lžíce |
Prolisovaný česnek | 1/4 lžičky |
Posekaný čerstvý kopr | 1 lžíce |
Olivový olej | 1 lžička |
Sůl, pepř |
Postup přípravy
- Okurku oloupeme a pokrájíme na tenká kolečka, stejně nakrájíme i cibulku a ředkvičky.
- Vedle ve sklenici si připravíme dresing. Smícháme jogurt, olivový olej, sůl, pepř, česnek a kopr. Dresing přidáme k zelenině a promícháme. Salát ihned podáváme.
Tip
Salát je vhodné podávat opravdu ihned po promíchání s dresingem, v opačném případě dojde k tomu, že zelenina pustí vodu a salát nebude mít správnou konzistenci. Pokud si chcete salát připravit dopředu, nechte dresing v misce zvlášť a promíchejte těsně před podáváním.