
Rychlý nepečený italský dezert v odlehčené jogurtové verzi. Jemně sladká panna cotta doplněná o kyselou chuť rybízu potěší vaše smysly.
- 30 min.
- 4 porce
Ingredience
Bílý Selský jogurt Hollandia | 500 g |
Med | 2 lžíce |
Želatina | 6 plátků |
Růžový rybíz | 2 hrsti |
Slunečnicový olej na vymazání |
Postup přípravy
- Plátky želatiny necháme nabobtnat v misce se studenou vodou. Mezitím si promícháme med s jogurtem.
- Želatinu společně s malým množstvím vody vložíme do kastrůlku a necháme na mírném ohni rozpustit. Ihned po rozpuštění přidáváme k želatině po lžících jogurtovou směs (se želatinou je potřeba pracovat svižněji).
- Hotovou směs vlijeme do skleniček či do silikonových formiček zlehka vymazaných slunečnicovým olejem. Hotový dezert necháme ztuhnout v lednici. Před podáváním ozdobíme rybízem.
Tip
Rybíz je možné nahradit angreštem nebo fíky.