Hovězí na červeném víně s bramborovým pyré a restovanou zeleninou

  • 40  min.
  • 4  porce

Ingredience

Hovězí maso 1 kg
Kořenová zelenina 300 g
Cibule 100 g
Červené víno 300 ml
Bobkový list 3 ks
Nové koření 4 ks
Vývar 1 l
Brambory 1 kg
Máslo 75 g
Selský jogurt bílý 75 g
Jarní cibulka 100 g
Pažitka 20 g
Menší cuketa 1 ks
Hladká mouka 50 g

Postup přípravy

  1. Hovězí maso očistíme, orestujeme na olivovém oleji.
  2. Když je maso orestované, vyjmeme ho, přidáme cibuli a část kořenové zeleniny a také orestujeme a zaprášíme moukou
  3. Podlijeme vínem a necháme svařit.
  4. Přidáme vývar a koření, vložíme zpět maso a vaříme, dokud není měkké.
  5. Nakonec vyjmeme koření.
  6. Brambory uvaříme, rozmačkáme s máslem, přidáme Selský jogurt bílý a vyšleháme v hladké pyré.
  7. Nakonec přidáme nakrájenou pažitku a jarní cibulku
  8. Zbytek kořenové zeleniny a cuketu nakrájíme, zblanšírujeme a orestujeme na másle.