Přejít k obsahu webu
Hovězí na červeném víně s bramborovým pyré a restovanou zeleninou
- Úvod
- Recepty
- Hovězí na červeném víně s bramborovým pyré a restovanou zeleninou
Ingredience
Hovězí maso |
1 kg |
Kořenová zelenina |
300 g |
Cibule |
100 g |
Červené víno |
300 ml |
Bobkový list |
3 ks |
Nové koření |
4 ks |
Vývar |
1 l |
Brambory |
1 kg |
Máslo |
75 g |
Selský jogurt bílý |
75 g |
Jarní cibulka |
100 g |
Pažitka |
20 g |
Menší cuketa |
1 ks |
Hladká mouka |
50 g |
Postup přípravy
- Hovězí maso očistíme, orestujeme na olivovém oleji.
- Když je maso orestované, vyjmeme ho, přidáme cibuli a část kořenové zeleniny a také orestujeme a zaprášíme moukou
- Podlijeme vínem a necháme svařit.
- Přidáme vývar a koření, vložíme zpět maso a vaříme, dokud není měkké.
- Nakonec vyjmeme koření.
- Brambory uvaříme, rozmačkáme s máslem, přidáme Selský jogurt bílý a vyšleháme v hladké pyré.
- Nakonec přidáme nakrájenou pažitku a jarní cibulku
- Zbytek kořenové zeleniny a cuketu nakrájíme, zblanšírujeme a orestujeme na másle.