Jehněčí kotletky na rozmarýnu

Máta, rozmarýn a jehněčí maso. Kombinace, která se na našich talířích tolik neobjevuje, a přitom je to škoda. Když k jehněčímu masu přidáte ještě pečené brambory, je dokonalý recept na světě.
  • 40  min.
  • 4  porce

Ingredience

Jehněčí kotletky 8 ks
Olivový olej 5 lžic
Citronová šťáva 2 lžíce
Stroužek česneku 1 ks
Citronový pepř Půl lžičky
Rozmarýn 8 snítek
Brambory ve slupce
Sůl
Na omáčku
Selský jogurt bílý Hollandia 300 g
Citronová šťáva 2 lžíce
Třtinový cukr 2 lžičky
Čerstvé mátové lístky 50 g
Sůl půl lžičky

Postup přípravy

  1. Z kotletek odřežeme maso tak, aby byla obnažená špička kosti.
  2. V míse smícháme olej, citronovou šťávu, česnek a citronový pepř.
  3. Do směsi vložíme snítky rozmarýnu a na ně položíme kotletky. Necháme marinovat minimálně 1 hodinu a pak obrátíme.
  4. Kotletky opékáme nebo grilujeme 8-10 minut na snítkách rozmarýnu.
  5. Omáčku připravíme smícháním všech ingrediencí.
  6. Podáváme s bramborou ve slupce a plátky rajčat se šalotkou.

Tip

Mátu můžete vyměnit i za jinou bylinku. Vyzkoušejte omáčku například s bazalkou.