Krupicové kostky ve skořicovém cukru

Krupicová kaše v kostce. Doslova. Zkuste osvědčenou klasiku trochu jinak.
  • 60  min.
  • 2  porce

Ingredience

Dětská krupička 8 lžic
Mléko 500 ml
Cukr krupice 3 lžíce
Mletá skořice 1 lžička
Slunečnicový olej 1 lžíce
Bílý Selský jogurt Hollandia 250 g
Cukr moučka na obalení

Postup přípravy

  1. Mléko nalijeme do hrnce, osladíme krupicovým cukrem, přivedeme pod bod varu, přidáme krupičku a zahříváme do zhoustnutí.
  2. Misku (nejlépe čtvercového či obdélníkového tvaru s plochým dnem) vyložíme potravinářskou folií a vlijeme do ní hotovou kaši. Necháme zatuhnout v lednici cca 30 minut.
  3. Kaši vyklopíme na prkénko a nakrájíme na kostky. Jednotlivé kostky orestujeme ze všech stran na malém množství oleje. Osmažené kostičky obalujeme ve směsi cukru moučka a skořice. Ihned podáváme s bílým jogurtem.

Tip

Krémový obsah kostek a lehce křupavé okraje tvoří dohromady fantastickou kombinaci, jistě bude mít úspěch i u odpůrců klasické krupicové kaše.