Zeleninová quesadilla

Všichni jsou už v Mexiku... a dávají si quesadillu s naším jogurtovým dipem!
  • 30  min.
  • 2  porce

Ingredience

Pšeničná tortilla 2 ks
Červená paprika 1/2
Červená cibule 1/2
Žampiony 3 ks
Cuketa (menší) 1/2
Cheddar (nastrouhaný) 120 g
Bílý Selský jogurt Hollandia 3 lžíce
Citronová šťáva 1 lžička
Čerstvý estragon 1 lžíce
Sůl
Olivový olej

Postup přípravy

  1. Na kapce olivového oleje zlehka orestujeme pokrájenou zeleninu. Hotovou zeleninovou směs dáme stranou.
  2. Na velkou rozpálenou pánev položíme pšeničnou tortillu, na ní rozprostřeme orestovanou zeleninu a posypeme sýrem. Ztlumíme oheň, přiklopíme druhou tortillou a pomalu opékáme. V momentě, kdy je placka zespodu zlatá, otočíme a necháme opéct i z druhé strany.
  3. Hotovou quesadillu stáhneme z ohně, pokrájíme na trojúhelníky a ihned podáváme s dipem z jogurtu, citronové šťávy a nahrubo nasekaného estragonu. Dip osolíme podle chuti.

Tip

Přidejte jakoukoli sezónní zeleninu - rajčata, lilky, různé druhy paprik a pro masožrouty třeba i kousky orestovaného masa či slaniny.