Zeleninová polévka

Na teploty pod nulou vyzrajeme! Máme recept, který zahřeje a zasytí. Pokud i vy milujete husté jogurty a polévky, musíte rozhodně kliknout. Tohle je recept pro vás dělaný.
  • 25  min.
  • 4  porce

Ingredience

Brambory 2 ks
Mrkev 2 ks
Petržel 2 ks
Cibule 2 ks
Celer 1 ks
Tymián 5 g
Rajčata 3 ks
Protlak 20 g
Růžičková kapusta 10 ks
Slanina 60 g
Zeleninový vývar 1,5 l
Bazalka 10 g
Těstoviny farfalle 300 g
Bílý jogurt 60 g
Olivový olej

Postup přípravy

  1. Na olivovém oleji orestujeme slaninu, dále očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu.
  2. Poté přidáme cibuli a tymián a také orestujeme.
  3. Přidáme protlak a pořádně orestujeme a promícháme se zeleninou.
  4. Směs zalijeme vývarem a přidáme rajčata a růžičkovou kapustu.
  5. Stranou si uvaříme těstoviny a brambory, které poté také přidáme do polévky.
  6. Nakonec přidáme nakrájenou bazalku.
  7. Podáváme s kopečkem Selského bílého jogurtu.