Zapečené kotletky v jogurtu

Milujete nenáročná jídla z jednoho pekáčku? Pak si určitě zamilujete i naše kotletky zapečené v jogurtu. Díky němu maso krásně zkřehne a neztratí šťávu. Celou přípravu navíc zvládne i kuchařský začátečník.
  • 120  min.
  • 4  porce

Ingredience

Vepřová kotleta bez kostí 600 g (4 ks)
Brambory 900 g
Červená cibule 1 ks
Česnek 3 stroužky
Bílý Selský jogurt Hollandia 700 g
Kukuřičný škrob 1 lžíce
Vejce 4 ks
Sušený tymián 1 lžička
Sůl
Pepř

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravíme jogurtovou směs. Smícháme jogurt, sůl, pepř, škrob, tymián, česnek a vejce.
  2. Brambory umyjeme, oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, přidáme cibuli nakrájenou na klínky, plátky masa a vše řádně promícháme s jogurtovou směsí.
  3. Přesuneme do zapékací mísy a pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 90 minut. Ihned po upečení podáváme.

Tip

Pokud máte pěkné rané brambory, můžete je do pokrmu zpracovat i se slupkou. Tymián lze nahradit rozmarýnem, který se k bramborám výborně hodí.