
Milujete nenáročná jídla z jednoho pekáčku? Pak si určitě zamilujete i naše kotletky zapečené v jogurtu. Díky němu maso krásně zkřehne a neztratí šťávu. Celou přípravu navíc zvládne i kuchařský začátečník.
- 120 min.
- 4 porce
Ingredience
Vepřová kotleta bez kostí | 600 g (4 ks) |
Brambory | 900 g |
Červená cibule | 1 ks |
Česnek | 3 stroužky |
Bílý Selský jogurt Hollandia | 700 g |
Kukuřičný škrob | 1 lžíce |
Vejce | 4 ks |
Sušený tymián | 1 lžička |
Sůl | |
Pepř |
Postup přípravy
- Nejprve si připravíme jogurtovou směs. Smícháme jogurt, sůl, pepř, škrob, tymián, česnek a vejce.
- Brambory umyjeme, oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, přidáme cibuli nakrájenou na klínky, plátky masa a vše řádně promícháme s jogurtovou směsí.
- Přesuneme do zapékací mísy a pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 90 minut. Ihned po upečení podáváme.
Tip
Pokud máte pěkné rané brambory, můžete je do pokrmu zpracovat i se slupkou. Tymián lze nahradit rozmarýnem, který se k bramborám výborně hodí.