
Chřestová sezóna je v plném proudu. Pokud jste mu ještě nepodlehli, teď máte šanci. Kombinace s panenkou, jogurtovou omáčkou a ořechy je prostě dokonalá. Mňam.
- 50 min.
- 2 porce
Ingredience
Vepřová panenka | 350 g |
Citron | 1 ks |
Anglická slanina | 2 plátky |
Bílý nebo zelený chřest | 1 svazek |
Panenský olivový olej | |
Mořská sůl | |
Mletý čerstvý pepř | |
Bylinky na ozdobu | |
Na omáčku | |
Selský jogurt bílý | 200 g |
Majonéza | 2 lžíce |
Sardelové řezy | 2 ks |
Stroužek česneku | 1 ks |
Nasekané vlašské ořechy | 2 lžíce |
Nastrouhaná kůra z BIO citronu | půl lžičky |
Pomerančová šťáva | 1 lžíce |
Sůl | |
Pepř |
Postup přípravy
- Do masa vetřeme olej a opepříme. Necháme minimálně dvě hodiny odležet.
- Rozehřejeme pánev na střední teplotu. Na pánvi necháme ohřát trochu oleje a rozetřeme ho. Panenku opékáme z každé strany asi 8 minut. Opečené maso zabalíme do alobalu a necháme odpočinout.
- Mezitím v pánvi opečeme měsíčky citronu a slaninu.
- Chřest připravíme v páře do měkka. Záleží na velikosti chřestu, zpravidla příprava trvá 6-10 minut.
- Všechny suroviny na omáčku rozmixujeme do hladka, osolíme a opepříme.
- Maso podáváme nakrájené na plátky s omáčkou, citronem, slaninou a chřestem.