
Přemýšlíte po Velikonocích, jak naložit s letošní koledou? Ideálním řešením je netradiční odlehčená verze vajíčkového salátu. Je v něm spousta čerstvé křupavé zeleniny a tučnější majonézu nahrazuje jogurt. Chuť je skvělá a vám zůstane ještě spousta místa na velikonoční nádivku.
- 20 min.
- 3 porce
Ingredience
Vejce natvrdo | 10 ks |
Řapíkatý celer | 2 stonky |
Ředkvičky | 1 svazek |
Malá červená cibule | 1 ks |
Bílý jogurt Hollandia | 400 g |
Hořčice | 1 lžíce |
Petrželka | 1 hrst |
Sůl | |
Pepř |
Postup přípravy
- Netradičnost tohoto salátu spočívá už v samotném krájení – každá jednotlivá složka se krájí trochu jinak. Vejce nakrájíme na větší kostky, řapíkatý celer na plátky, cibulku na jemné měsíčky, petrželku na jemno a ředkvičky na kolečka.
- Vše dáme do mísy a lehce promícháme s jogurtem, hořčicí, solí a pepřem.
Tip
Tento salát se nedává odležet jako ten majonézový, proto ho vždy přichystejte těsně před podáváním.