
Kroupy se postupem času vytrácely z našich stolů, až téměř zmizely. Avšak mají vysokou energetickou hodnotu, jsou bohaté na vlákninu, a proto je velká škoda, že jsou kromě své hlavní role v tradičním vánočním pokrmu téměř opomíjeny. Zkusíte je s námi v létě a na sladko?
- 45 min.
- 1 porce
Ingredience
Kroupy | 50 g |
Bílý jogurt Hollandia | 200 g |
Med nebo agávový sirup | 1 lžíce |
Oblíbené ovoce (maliny, borůvky, jahody, hroznové víno..) | 1 hrst |
Postup přípravy
- Kroupy propláchneme, vysypeme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme do změknutí cca 30 minut.
- Kroupy stáhneme z ohně, scedíme, prolijeme studenou vodou a opět řádně scedíme.
- Jogurt ochutíme medem nebo agávovým sirupem, přidáme kroupy, ovoce a podáváme.
Tip
Pokud vám tento recept zachutná, uvařte si kroupy do zásoby, zkrátíte si tak čas na každodenní přípravu snídaně. Takto uvařené kroupy vydrží v lednici alespoň 4 dny.