
Jednohubky jsou na Silvestra ten nejjednodušší způsob, jak pohostit hosty. Zkuste pro ně tentokrát připravit osvědčenou klasiku maličko jinak. Stačí použít listové těsto místo veky a pomocí formiček na cukroví z něj vytvořit pěkné tvary, které budou lahodit oku. Na jednohubky pak můžete nanést hned dva druhy výtečných silvestrovských pomazánek.
- 25 min.
- 5 porcí
Ingredience
Pomazánka (sýrová) – 100 g gorgonzoly, 150 g jogurtu Hollandia, 1 menší červená cibule, hroznové víno a mandle na dozdobení | |
Pomazánka (s treskou) – 100 g pomazánkového másla, 80 g jogurtu Hollandia, špetka soli, 1 balení tresky ala losos | |
Jedno balení listového těsta |
Postup přípravy
- Listové těsto – těsto rozválíme, vykrojíme požadovaný tvar jednohubek a rozložíme je na plech. Poté pečeme na 180 °C na pečícím papíru cca 5 minut dozlatova.
- Pomazánka (sýrová) – gorgonzolu nastrouháme na jemném struhadle, přidáme jogurt a vše utřeme do jemna. Přidáme cibulku nakrájenou na drobno. Hotovou pomazánkou naplníme zdobící pytlík a nanášíme ji na upečené jednohubky z listového těsta. Na závěr zdobíme posekanými mandlemi a hroznovým vínem.
- Pomazánka (s treskou) – pomazánkové máslo utřeme s jogurtem a solí do jemného krému (se solí opatrně, ryba je sama o sobě dost slaná). Krémem naplníme zdobící pytlík a nanášíme na jednohubky z listového těsta. Na hotovou chuťovku naaranžujeme proužek ryby, který stočíme a umístíme navrch.
Tip
Pro výraznější chuť můžeme rybičky pokrájet najemno, vmíchat do pomazánky a jednohubku ozdobit kousíčkem citronu.