Sendvič s kuřecím masem, jogurtovým dresinkem a domácími chipsy

Tento recept připravíte levou zadní doma i na grilu. Křupavé toasty, grilovaná kuřecí prsa a k tomu domácí brambůrky je kombinace, kterou si zamilujete na první kousnutí. Tak do toho!
  • 20  min.
  • 2  porce

Ingredience

Kuřecí prsa 120 g
Toastový chléb 4 ks
Vejce 2 ks
Selský jogurt bílý 60 g
Dijonská hořčice 20 g
Česnek
Brambory
Pepř
Sůl
Brambory
Rukola

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa očistíme a nakrájíme a plátky. Osolíme, opepříme a opečeme.
  2. Vejce rozklepneme do tukem vymazané pánve a necháme lehce osmažit tak aby žloutek zůstal tekutý. Osolíme a opepříme.
  3. Toast opečeme na másle do křupava.
  4. Připravíme si jogurtový dip smícháním jogurtu, hořčice a utřeného česneku se solí a pepřem.
  5. Opečený toast pomažeme připraveným dipem, přidáme plátek kuřecího masa, rukolu, vejce. Můžeme znovu přelít dipem a přikryjeme druhým plátkem toastu.
  6. Jako přílohu můžeme zvolit domácí chipsy. Nakrájíme brambory na tenké plátky, osušíme papírovou utěrkou a poté vložíme do fritézy, nebo smažíme na pánvi. Podle chuti osolíme.