
Saláty nemusí být nuda. Máme pro vás salátovou inspiraci jako dělanou pro všechny milovníky našich jogurtů i zdravého stravování. Tentokrát jsme využili krupky. Tak schválně, kdy jste jedli krupky naposledy?
- 40 min.
- 3 porce
Ingredience
Krupka lámanka | 150 g |
Zeleninový vývar | 1 l |
Drcená rajčata | 200 g |
Mix salátů | 300 g |
Losos filet s kůží | 600 g |
Bílý Selský jogurt Hollandia | 200 g |
Koriandr čerstvý | 1 svazek |
Cherry rajčátka | 12 ks |
Žlutá paprika | 1 ks |
Tymián čerstvý | |
Olivový olej | |
Sůl | |
Pepř |
Postup přípravy
- Drcená rajčata rozmixujeme ve vývaru, v něm uvaříme krupky s tymiánem.
- Nakrájíme žlutou papriku na proužky, rajčátka na čtvrtky a salát omyjeme.
- Hotové krupky necháme vychladnout. Filet z lososa nakrájíme na jednotlivé porce a lehce osolíme. Nařízneme kůži a rybu opečeme.
- Mix salátů naskládáme kolem talíře. Do středu dáme krupky a na ně položíme opečený filet z lososa.
- Z jogurtu si vytvoříme dresing. Rozmixujeme jej s nasekaným koriandrem a olivovým olejem. Dochutíme solí a pepřem a přidáme do salátu.
Tip
Místo krup můžete použít také luštěniny. Výborná bude čočka i fazole.