Salát s tomatovými krupkami a jogurtovou zálivkou

Saláty nemusí být nuda. Máme pro vás salátovou inspiraci jako dělanou pro všechny milovníky našich jogurtů i zdravého stravování. Tentokrát jsme využili krupky. Tak schválně, kdy jste jedli krupky naposledy?
  • 40  min.
  • 3  porce

Ingredience

Krupka lámanka 150 g
Zeleninový vývar 1 l
Drcená rajčata 200 g
Mix salátů 300 g
Losos filet s kůží 600 g
Bílý Selský jogurt Hollandia 200 g
Koriandr čerstvý 1 svazek
Cherry rajčátka 12 ks
Žlutá paprika 1 ks
Tymián čerstvý
Olivový olej
Sůl
Pepř

Postup přípravy

  1. Drcená rajčata rozmixujeme ve vývaru, v něm uvaříme krupky s tymiánem.
  2. Nakrájíme žlutou papriku na proužky, rajčátka na čtvrtky a salát omyjeme.
  3. Hotové krupky necháme vychladnout. Filet z lososa nakrájíme na jednotlivé porce a lehce osolíme. Nařízneme kůži a rybu opečeme.
  4. Mix salátů naskládáme kolem talíře. Do středu dáme krupky a na ně položíme opečený filet z lososa.
  5. Z jogurtu si vytvoříme dresing. Rozmixujeme jej s nasekaným koriandrem a olivovým olejem. Dochutíme solí a pepřem a přidáme do salátu.

Tip

Místo krup můžete použít také luštěniny. Výborná bude čočka i fazole.