Rebarborový Royal koláč

Rebarbora patří k jaru a vy ji můžete ochutnat nejen v limitovaném jogurtu Selský jogurt rebarbora s mátou, ale také v luxusním koláči. Ten jsme upekli spolu s talentovanými juniorským národním týmem AKC ČR.
  • 50  min.
  • 4  porce

Ingredience

Krém
rebarbora oloupaná 500 g
vejce 3 ks
lesní med 70 g
Selský jogurt bílý 250 g
kukuřičný škrob 2 lžíce
vanilkový cukr 2 lžíce
zázvor 10 g
Těsto
hladká mouka 200 g
máslo 100 g
cukr 100 g
vejce 1 ks
sůl špetka

Postup přípravy

  1. Smícháme všechny ingredience a vypracujeme do hladkého těsta. Odložíme do lednice a necháme odpočívat minimálně 30 minut.
  2. Mezitím si nakrájíme oloupanou rebarboru na větší kostky, oloupeme zázvor a nakrájíme na tenké nudličky.
  3. Rebarboru smícháme se zázvorem, vanilkovým cukrem a necháme odpočinout.
  4. Z jogurtu, vajec, kukuřičného škrobu a medu vytvoříme hladký krém.
  5. Odleželé těsto rozválíme a poklademe na vymazanou a moukou vysypanou formu. Těsto musí pokrýt dno a stěny formy.
  6. Dovnitř vyložené formy vlijeme krém a navrch posypeme rebarborou.
  7. Pečeme na 180 °C, 30 až 40 minut do zlatova.