
Rebarbora patří k jaru a vy ji můžete ochutnat nejen v limitovaném jogurtu Selský jogurt rebarbora s mátou, ale také v luxusním koláči. Ten jsme upekli spolu s talentovanými juniorským národním týmem AKC ČR.
- 50 min.
- 4 porce
Ingredience
Krém | |
rebarbora oloupaná | 500 g |
vejce | 3 ks |
lesní med | 70 g |
Selský jogurt bílý | 250 g |
kukuřičný škrob | 2 lžíce |
vanilkový cukr | 2 lžíce |
zázvor | 10 g |
Těsto | |
hladká mouka | 200 g |
máslo | 100 g |
cukr | 100 g |
vejce | 1 ks |
sůl | špetka |
Postup přípravy
- Smícháme všechny ingredience a vypracujeme do hladkého těsta. Odložíme do lednice a necháme odpočívat minimálně 30 minut.
- Mezitím si nakrájíme oloupanou rebarboru na větší kostky, oloupeme zázvor a nakrájíme na tenké nudličky.
- Rebarboru smícháme se zázvorem, vanilkovým cukrem a necháme odpočinout.
- Z jogurtu, vajec, kukuřičného škrobu a medu vytvoříme hladký krém.
- Odleželé těsto rozválíme a poklademe na vymazanou a moukou vysypanou formu. Těsto musí pokrýt dno a stěny formy.
- Dovnitř vyložené formy vlijeme krém a navrch posypeme rebarborou.
- Pečeme na 180 °C, 30 až 40 minut do zlatova.