
Jahody v kombinaci s bílým jogurtem Hollandia tvoří dokonalý pár. Pokud jahody navíc vyladíte kapkou třešňové brandy a vše naservírujete v mističce ze sněhové pusinky, máte na stole opravdu fantastický dezert, po kterém se doslova zapráší.
- 90 min.
- 4 porce
Ingredience
Vaječný bílek | 3 ks |
Cukr krupice | 3 lžíce |
Cukr moučka | 1 lžíce |
Bramborový škrob (solamyl) | 1 lžička |
Třešňová brandy | 1 lžíce |
Jahody | 400 g |
Bílý jogurt Hollandia | 200 g |
Máta na dozdobení |
Postup přípravy
- Z bílků začneme vyšlehávat sníh a postupně přidáváme a zašleháváme oba druhy cukru a škrob. Šleháme tak dlouho, dokud nám na metlách nezačnou vznikat pevné špičky.
- Připravíme si plech s pečícím papírem a na něm vytvoříme ze sněhu čtyři hromádky. Doprostřed každé hromádky uděláme důlek. Sušíme v předehřáté troubě na 100 °C přibližně jednu hodinu.
- Mezitím si pokrájíme jahody na menší kousky a pokapeme lžící brandy.
- Hotové bílkové „mističky“ necháme vychladnout, poté naplníme jahodami marinovanými v brandy a dozdobíme lžící jogurtu a snítkou máty.
Tip
Při šlehání bílků můžete přidat i špetku bio sušené levandule, ta pusinky pohádkově provoní a k jahodám se skvěle hodí.