
Přijdou k vám přátelé a vy chcete rychle vykouzlit drobné pohoštění, z věcí, které máte běžně doma? Bylinková a česneková pomazánka nikdy nezklame.
- 15 min.
- 4 porce
Ingredience
Bílý jogurt Hollandia | 200 g |
Tvaroh nebo lučina | 200 g |
Česnek | 3 stroužky |
Strouhaný polotvrdý sýr | 150 g |
Bylinky (bazalka, rozmarýn, petržel, pažitka) | |
Sůl, pepř |
Postup přípravy
- Smíchejte jogurt s lučinou (tvarohem) a přidejte strouhaný sýr.
- Dále přimíchejte pepř a sůl, a máte hotový základ pomazánky.
- Polovinu pomazánky dochuťte prolisovaným česnekem a druhou polovinu nadrobno nasekanými čerstvými bylinkami. A máte rovnou dvě varianty pomazánek pro hosty.
Tip
Pokud můžete pomazánku připravovat s předstihem, je to lepší, protože se česnek a bylinky rozleží a lépe vynikne chuť. Místo pečiva využijte pomazánku jako dip k pokrájené zelenině (mrkev, celer, salátová okurka) či k tortilovým lupínkům.