
Dokonalé! Žádný počet hvězdiček a bodů nestáčí na tak výborný dezert. A vy si ho můžete dopřát taky. Recept už totiž máte. Přímo tady.
- 60 min.
- 6 porcí
Ingredience
Mandlové sablé | |
Hladká mouka | 300 g |
Máslo | 180 g |
Moučkový cukr | 120 g |
Mandlová mouka | 45 g |
Vejce | 45 g |
Sůl | 3 g |
Zapečený kakaový krém | |
Máslo (pokojová teplota) | 100 g |
Mandlová mouka | 100 g |
Cukr krupice | 100 g |
Vejce (pokojová teplota) | 100 g |
Kakao | 50 g |
Sirup z třtinového cukru | |
Máslo | 45 g |
Glukózový nebo kukuřičný sirup | 107 g |
Sůl | 2 g |
Třtinový cukr | 90 g |
Vejce | 75 g |
Pekanové ořechy | 250 g |
Neutrální poleva na potření pro lesk |
Postup přípravy
- Mandlové sablé: Všechny sypké ingredience prosejeme a smícháme. Přidáme studené kostičky másla a mícháme, dokud se nevytvoří jemná drobenka.
- Přidáme vejce a tvoříme hladké těsto. Těsto ale musí zůstat studené, nemělo by se tedy míchat příliš dlouho.
- Těsto necháme odležet cca hodinu v lednici a poté vyválíme placku (3 mm) a vytvarujeme do tartaletkové formy.
- Dokonalé! Ani počet hvězdiček nestáčí na tak výborný dezert. A vy si ho můžete dopřát taky. Recept už totiž máte. Přímo tady.
- Zapečený kakaový krém: Máslo smícháme s cukrem, prosátou mandlovou moukou a s kakaem. Mícháme do hladka.
- Postupně přidáváme vejce pokojové teploty, dokud nebude směs hladká.
- Na připravené tartaletkové těsto naneseme krém.
- Společně pečeme při 160C cca 25 minut.
- Sirup z třtinového cukru: V rendlíku na střední teplotě rozpustíme máslo. Přidáme kukuřičný sirup, třtinový cukr a sůl.
- Jakmile směs dosáhne 80C, ihned sundáme z plotny.
- Zchladíme na 60C a do směsi přimícháme vejce.
- Opražíme pekanové ořechy při 160C cca 10 minut.
- Na upečenou tartaletku s kakaovým krémem vylijeme sirup z třtinového cukru. Necháme stát cca 10 minut, aby upečený krém absorboval sirup.
- Vyskládáme opražené pekanové ořechy do jakéhokoliv ornamentu a opět zalijeme sirupem, aby ořechy byly jím pokryté.
- Takto dáme péct při 160C cca na 30 minut.
- Po upečení a zchlazení dle přání pomažeme vrch tartu neutrální polevou pro lesk.
- Jogurtovo-banánová zmrzlina s kakaem: Plátky mražených banánů, med, jogurt, kakao a vanilkový extrakt vložíme do sekáčku nebo food-processoru.
- Mixujeme, dokud směs nebude hladká a krémová (cca 3 minuty).
- Jogurtovou směs necháme v mrazáku minimálně 6 hodin, aby vznikla zmrzlina.