
Papriky jsou úžasné v tom, že je můžete naplnit téměř vším, co vám chutná. My jsme připravili vegetariánskou variantu plnou vůní čerstvé zeleniny, koření a samozřejmě jogurtu Hollandia. Lehký letní recept, který se tak krásně servíruje, vám jistě zachutná.
- 80 min.
- 6 porcí
Ingredience
Červená cibule | 1/2 |
Zelené olivy | 100 g |
Žampióny | 3 kusy |
Cuketa | 1 kus |
Cherry rajčata | 200 g |
Papriky | 6 kusů |
Olivový olej | 4 lžíce |
Sůl | |
Pepř | |
Čerstvý tymián | 1 lžíce |
Citrón | 1 kus |
Sýry typu feta | 200 g |
Bílý jogurt Hollandia | 350 ml |
Postup přípravy
- Papriky omyjeme, rozpůlíme a vydlabeme semínka. Do velké mísy pokrájíme olivy, cuketu, rajčata, žampiony, cibulku. Vše osolíme, promícháme a necháme asi 10 minut stát.
- Po 10 minutách opatrně slejeme vodu, kterou zelenina pustila a přidáme tymián a olej. Směs zelenimy naplníme do přípravených paprik a pečeme 45 minut na 180°C.
- Po vyjmutí z trouby papriky pokapeme citronovou šťávou, posypeme nadrobeným sýrem a servírujeme. Při servírování každou papriku přelijeme jogurtem.
Tip
Olivy můžete použít i plněné ančovičkami. Jejich výrazná chuť propůjčí paprikám nezaměnitelný "šmrnc".