
Foukej, foukej, větříčku, shoď mi jednu... pečenou hruštičku přelitou voňavým jogurtem s vanilkou!
- 45 min.
- 5 porcí
Ingredience
Hrušky | 5 ks |
Perníkové koření | 1 lžička |
Skořice celá | 3 svitky |
Badyán | 2 hvězdičky |
Hřebíček | 1 ks |
Cukr krupice | 2 lžíce |
Bílé dezertní víno | 1 dcl |
Bílý Selský jogurt Hollandia | 400 g |
Vanilkový lusk | 1 ks |
Cukr moučka | dle chuti |
Postup přípravy
- Hrušky rozpůlíme a položíme na plech řeznou stranou nahoru, přidáme perníkové koření, skořici, badyán a hřebíček. Podlijeme bílým vínem, posypeme cukrem krupice a pečeme 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
- Mezitím si podélně rozřízneme vanilkový lusk a vyškrábneme z něj dřeň, kterou následně vmícháme do jogurtu a vše osladíme moučkovým cukrem dle chuti.
- Pečené hrušky vyndáme z trouby a ihned podáváme s vanilkovým jogurtem.
Tip
Prázdný vanilkový lusk nevyhazujte, vložte ho do výkonného mixéru, přidejte cca 300 g krupicového cukru a mixujte. Vznikne vám tak skvělý domácí vanilkový cukr.