
Dýně Hokaido se poslední dobou těší velké oblibě, a to většinou ve formě polévky. Způsobů, jakými se dá připravit, je ale mnohem více. U nás vítězí tento recept na pečenou dýni, kterou oceníte jako přílohu i jako lehkou podzimní večeři.
- 30 min.
- 2 porce
Ingredience
Dýně Hokaido | 1 ks |
Česnek | 5 stroužků |
Šalvěj | 3 snítky |
Citronová šťáva | 2 lžíce |
Bílý jogurt Hollandia | 250 g |
Olivový olej | |
Sůl, pepř |
Postup přípravy
- Dýni zbavíme semínek i měkkého vnitřku. Nakrájíme i se slupkou na 2 cm široké měsíčky.
- Očištěnou dýni vložíme do vhodného pekáče, osolíme, opepříme, promícháme s olivovým olejem a pečeme i s česnekem (ve slupce) a šalvějí dvacet minut na 180°C.
- Po vyjmutí z trouby ihned podáváme.
- Dýni servírujeme s bílým jogurtem Hollandia.
Tip
K pečené dýni se nejlépe hodí bílý jogurt ochucený čerstvou citronovou šťávou, solí a pepřem.