Paprikový krém

Paprikový krém je svěžím předkrmem, jehož lehce nakyslá chuť paprik se skvěle doplňuje s jemným jogurtem.
  • 40  min.
  • 3  porce

Ingredience

Máslo 2 lžíce
Cibule 1 ks
Česnek 2 stroužky
Červená paprika 4 ks
Kuřecí vývar 1 l
Bílý jogurt Hollandia 200 g

Postup přípravy

  1. Ve větším hrnci orestujeme na másle nadrobno nakrájenou cibulku, česnek a papriku nakrájenou na kostičky, a to po dobu 10 minut.
  2. Poté směs zalijeme kuřecím vývarem a vaříme cca 15 minut.
  3. Polévku na závěr rozmixujeme ponorným mixérem a přecedíme přes jemné sítko.
  4. Hotový paprikový krém podáváme s lžicí jogurtu, který nám polévku krásně doladí a zjemní. Dozdobíme čerstvými bylinkami (např. petrželka).

Tip

Při podávání můžete posypat polévku ještě lžičkou nasekaných kešu oříšků.