
Jednoduchý recept, který přijde obzvláště v zimě vhod. Norská rybí polévka plná zeleniny, čerstvé ryby a kopru. Nechybí ani oblíbený Selský jogurt bílý.
- 35 min.
- 2 porce
Ingredience
Mrkev | 200 g |
Petržel kořen | 200 g |
Celer bulva | 150 g |
Treska světlá filet bez kůže | 200 g |
Bílý Selský jogurt Hollandia | 150 g |
Bramborový škrob | 1 lžíce |
Citronové šťáva | 2 lžíce |
Menší cibule | 1 ks |
Máslo | 30 g |
Zeleninový nebo rybí vývar | 1,5 l |
Vinný ocet bílý | |
Kopr | |
Pepř | |
Sůl |
Postup přípravy
- Nejprve nakrájíme cibuli a kořenovou zeleninu na kostičky nebo nudličky a orestujeme na rozpuštěném másle. Na závěr restování přidáme vinný ocet a rybí filé překrojené na menší kusy.
- Podlijeme vývarem a vaříme, dokud zelenina nebude měkká a ryba se nezačne rozpadat.
- Na závěr přidáme uvařené a nakrájené brambory, jogurt, kopr, citronovou šťávu a podle potřeby zahustíme bramborovým škrobem. Dochutíme dle potřeby a chuti solí a pepřem.
Tip
Místo tresky můžete použít i jiné bělomasé ryby. Například platýse, candáta nebo mořského okouna.