Norská rybí polévka

Jednoduchý recept, který přijde obzvláště v zimě vhod. Norská rybí polévka plná zeleniny, čerstvé ryby a kopru. Nechybí ani oblíbený Selský jogurt bílý.
  • 35  min.
  • 2  porce

Ingredience

Mrkev 200 g
Petržel kořen 200 g
Celer bulva 150 g
Treska světlá filet bez kůže 200 g
Bílý Selský jogurt Hollandia 150 g
Bramborový škrob 1 lžíce
Citronové šťáva 2 lžíce
Menší cibule 1 ks
Máslo 30 g
Zeleninový nebo rybí vývar 1,5 l
Vinný ocet bílý
Kopr
Pepř
Sůl

Postup přípravy

  1. Nejprve nakrájíme cibuli a kořenovou zeleninu na kostičky nebo nudličky a orestujeme na rozpuštěném másle. Na závěr restování přidáme vinný ocet a rybí filé překrojené na menší kusy.
  2. Podlijeme vývarem a vaříme, dokud zelenina nebude měkká a ryba se nezačne rozpadat.
  3. Na závěr přidáme uvařené a nakrájené brambory, jogurt, kopr, citronovou šťávu a podle potřeby zahustíme bramborovým škrobem. Dochutíme dle potřeby a chuti solí a pepřem.

Tip

Místo tresky můžete použít i jiné bělomasé ryby. Například platýse, candáta nebo mořského okouna.