Nepečený jogurtový dezert

Milujete jahody tak jako my? Vítejte v klubu. S tímto receptem nemusíte ani žhavit troubu. Dneska si vystačíme bez ní.
  • 40  min.
  • 4  porce

Ingredience

Korpus
Máslové sušenky 130 g
Máslo 50 g
Jogurtová náplň
Měkký tvaroh 250 g
Selský jogurt bílý 250 g
Vanilkový extrakt 1 lžička
Moučkový cukr 70 g
Prášková želatina 15 g
Vlažná voda 50 ml
Jahodový krém
Čerstvé jahody 450 g
Selský jogurt bílý 150 g
Prášková želatina 20 g
Moučkový cukr 5 lžic
Citronová šťáva 1 lžíce
Vlažná voda 60 ml

Postup přípravy

  1. Začínáme sušenkovým základem. Necháme rozpustit máslo a na jemno nameleme sušenky. Obě ingredience smícháme v misce.
  2. Dno dortové formy vyložíme pečícím papírem a poklademe sušenkovým základem. Lžící vyhladíme a necháme 30 minut ztuhnout v lednici.
  3. Mezitím si připravíme jogurtovou náplň. V misce smícháme želatinu s 50 ml vlažné vody. Necháme 10 minut odležet, aby mohla želatina nabobtnat.
  4. Vyšleháme tvaroh s jogurtem, cukrem a vanilkovým extraktem do hladka. Do základu postupně po malých dávkách vmícháme želatinu. Hotový krém natřeme na sušenkový základ. Dáme zpět do lednice vychladit.
  5. Pokračujeme jahodovou vrstvou. V misce opět připravíme želatinu smícháním s vlažnou vodou. Necháme odležet a nabobtnat (cca 10 minut).
  6. Rozmixujeme jahody a propasírujeme je, abychom se zbavili zrníček. Jahody vyšleháme s jogurtem, cukrem, citronovou šťávou a nakonec po lžičkách vmícháme želatinu.
  7. Navrch dortu nalijeme jahodovou směs a opět dáme do lednice ztuhnout. Dort necháme v lednici tuhnou nejlépe přes noc.