
Milujete jahody tak jako my? Vítejte v klubu. S tímto receptem nemusíte ani žhavit troubu. Dneska si vystačíme bez ní.
- 40 min.
- 4 porce
Ingredience
Korpus | |
Máslové sušenky | 130 g |
Máslo | 50 g |
Jogurtová náplň | |
Měkký tvaroh | 250 g |
Selský jogurt bílý | 250 g |
Vanilkový extrakt | 1 lžička |
Moučkový cukr | 70 g |
Prášková želatina | 15 g |
Vlažná voda | 50 ml |
Jahodový krém | |
Čerstvé jahody | 450 g |
Selský jogurt bílý | 150 g |
Prášková želatina | 20 g |
Moučkový cukr | 5 lžic |
Citronová šťáva | 1 lžíce |
Vlažná voda | 60 ml |
Postup přípravy
- Začínáme sušenkovým základem. Necháme rozpustit máslo a na jemno nameleme sušenky. Obě ingredience smícháme v misce.
- Dno dortové formy vyložíme pečícím papírem a poklademe sušenkovým základem. Lžící vyhladíme a necháme 30 minut ztuhnout v lednici.
- Mezitím si připravíme jogurtovou náplň. V misce smícháme želatinu s 50 ml vlažné vody. Necháme 10 minut odležet, aby mohla želatina nabobtnat.
- Vyšleháme tvaroh s jogurtem, cukrem a vanilkovým extraktem do hladka. Do základu postupně po malých dávkách vmícháme želatinu. Hotový krém natřeme na sušenkový základ. Dáme zpět do lednice vychladit.
- Pokračujeme jahodovou vrstvou. V misce opět připravíme želatinu smícháním s vlažnou vodou. Necháme odležet a nabobtnat (cca 10 minut).
- Rozmixujeme jahody a propasírujeme je, abychom se zbavili zrníček. Jahody vyšleháme s jogurtem, cukrem, citronovou šťávou a nakonec po lžičkách vmícháme želatinu.
- Navrch dortu nalijeme jahodovou směs a opět dáme do lednice ztuhnout. Dort necháme v lednici tuhnou nejlépe přes noc.