
Lehký jogurtový krém s ovocem podávaný v mističkách z hořké čokolády. Lahůdka, která potěší všechny vaše chuťové buňky.
- 60 min.
- 15 porcí
Ingredience
Hořká čokoláda | 300 g |
Bílý jogurt Hollandia | 600 g |
Moučkový cukr | 150 g |
Vlažná voda | 1 dcl |
Ztužovač šlehačky | 1 balíček |
Borůvky | |
Jahody | |
Maliny |
Postup přípravy
- Čokoládu rozlámeme na malé kousky a necháme rozpustit nad vodní lázní. Poté čokoládu nalijeme do silikonových mističek a opatrně ji rozlijeme po dně i stěnách, přebytečnou čokoládu vylijeme zpět do hrnce a mističky necháme ztuhnout.
- Po ztuhnutí opatrně sloupneme ze silikonové formičky a uschováme až do poslední chvíle v lednici.
- Mezitím si připravíme krém. Jogurt osladíme cukrem (můžete vynechat), vedle si ve vlažné vodě rozmícháme ztužovač, rychle ho vlijeme do jogurtu a řádně zamícháme.
- Hotový krém plníme do čokoládových mističek a zdobíme ovocem. Ideální volbou jsou maliny, borůvky a jahody.
Tip
Do jogurtového krému můžete vmíchat čokoládu, ořechy či ovocné pyré a vytvářet tak nové a nové variace.