Liči želé s malinami a mátovým cukrem

Tento lehký exotický dezert se stane hitem každé venkovní oslavy!
  • 90  min.
  • 5  porcí

Ingredience

Bílý Selský jogurt Hollandia 500 g
Kompotované liči 20 ks
Šťáva z kompotu 180 ml
Moučkový cukr 3 lžíce
Želatina 7 plátků
Voda 4 lžíce
Maliny 200 g
Cukr krupice 100 g
Čerstvá máta 1 hrst

Postup přípravy

  1. Plátky želatiny necháme nabobtnat ve sklenici s vodou. Mezitím smícháme jogurt s moučkovým cukrem, liči si nakrájíme na menší kousky a společně se šťávou vmícháme do jogurtu.
  2. Po nabobtnání vyjmeme plátky želatiny z vody, vložíme do kastrůlku a přidáme 4 lžíce vody. Na mírném ohni necháme rozpustit (nevařit).
  3. Poté postupně k želatině po malých dávkách přidáváme jogurtovou směs. V této fázi je třeba pracovat trošku svižněji. Vše důkladně promícháme a vlijeme do sklenic a necháme ztuhnout. Před podáváním zdobíme malinami a mátovým cukrem.

Tip

Pro výrobu mátového cukru si v hmoždíři utlučte mátu společně s krystalovým cukrem. Pokud nemáte hmoždíř, postačí vám výkonný mixér.