Lehký bramborový salát podávaný s lososem

Bramborový salát je jedním ze synonym Vánoc, bez něj by to zkrátka nešlo. Receptů na tuto vánoční klasiku existuje nespočet, každá rodina má svůj vlastní originál. Pokud máte letos chuť trochu experimentovat, zkuste připravit naši netradiční odlehčenou verzi s jogurtem a lososem.
  • 45  min.
  • 2  porce

Ingredience

Brambory (typ A) 400 g
Červená cibule 1/2
Ředkvičky 3 ks
Řapíkatý celer 1 stonek
Cherry rajčátka 10 ks
Bílý Selský jogurt Hollandia 200 g
Majonéza 1 lžíce
Šťáva z citronu 1 lžíce
Dijonská hořčice 1 lžička
Losos 2 filety
Olivový olej
Sůl, pepř

Postup přípravy

  1. Brambory uvaříme ve slupce, necháme vystydnout a oloupeme. Pokrájíme na malé kostičky, vysypeme do mísy a přidáme nakrájená rajčátka, ředkvičky, celer a na jemné plátky nakrájenou cibuli.
  2. Vedle v misce si smícháme jogurt s majonézou, hořčicí, citronovou šťávou, solí a pepřem. Vše nalijeme na pokrájené brambory se zeleninou a opatrně promícháme.
  3. Na kapce olivového oleje osmažíme lehce osolené filety z lososa a podáváme se salátem.

Tip

K rybě se vždy hodí kousek citronu. Zkuste ho orestovat společně s lososem, krásně změkne, zesládne a ještě více tak podtrhne chuť ryby.