
Bramborový salát je jedním ze synonym Vánoc, bez něj by to zkrátka nešlo. Receptů na tuto vánoční klasiku existuje nespočet, každá rodina má svůj vlastní originál. Pokud máte letos chuť trochu experimentovat, zkuste připravit naši netradiční odlehčenou verzi s jogurtem a lososem.
- 45 min.
- 2 porce
Ingredience
Brambory (typ A) | 400 g |
Červená cibule | 1/2 |
Ředkvičky | 3 ks |
Řapíkatý celer | 1 stonek |
Cherry rajčátka | 10 ks |
Bílý Selský jogurt Hollandia | 200 g |
Majonéza | 1 lžíce |
Šťáva z citronu | 1 lžíce |
Dijonská hořčice | 1 lžička |
Losos | 2 filety |
Olivový olej | |
Sůl, pepř |
Postup přípravy
- Brambory uvaříme ve slupce, necháme vystydnout a oloupeme. Pokrájíme na malé kostičky, vysypeme do mísy a přidáme nakrájená rajčátka, ředkvičky, celer a na jemné plátky nakrájenou cibuli.
- Vedle v misce si smícháme jogurt s majonézou, hořčicí, citronovou šťávou, solí a pepřem. Vše nalijeme na pokrájené brambory se zeleninou a opatrně promícháme.
- Na kapce olivového oleje osmažíme lehce osolené filety z lososa a podáváme se salátem.
Tip
K rybě se vždy hodí kousek citronu. Zkuste ho orestovat společně s lososem, krásně změkne, zesládne a ještě více tak podtrhne chuť ryby.