
Marináda z jogurtu je jednoduchý trik, díky kterému zůstane maso po grilování krásně měkké a křehké.
- 45 min.
- 4 porce
Ingredience
Bílý jogurt Hollandia | 500 g |
Kuřecí paličky | 12 kusů |
Bylinky a koření | dle vaší chuti |
Česnek | 2 stroužky |
Sůl | 1 špetka |
Olivový olej | 1 lžička |
Postup přípravy
- Ideálně jeden den před hodováním začněte s přípravou marinády, jejímž základem je bílý jogurt Hollandia. Do jogurtu vmíchejte koření, nadrcený česnek, sůl a pepř. Variace koření je zcela individuální záležitost, protože někdo radši maso po indicku, jiný preferuje Tzatziky či si vystačí s grilovacím kořením. Nakonec přidejte lžíci olivového oleje. S kořením opravdu nešetřete, protože jogurt celkově zjemňuje chuť.
- Připravené kuřecí paličky do této marinády naložte a ideálně obložte čerstvými bylinkami. V zavřené nádobě nechte maso odpočívat v lednici.
- Po dni je naložené maso odpočaté, křehké, navoněné a perfektně připravené na grilování nebo smažení.
Tip
Pokud chcete docílit co nejzdravější varianty pokrmu, grilujte maso v troubě na pečícím papíře. Jako přílohu zvolte zeleninový salát – například z ledového salátu, rukoly, ředkviček, chilli rajčátek, s čerstvou bazalkou. Zakápněte citrónem a panenským olivovým olejem, osolte a opepřete.