
Inspirace z daleké Indie dala vzniknout dokonalému hlavnímu jídlu, které zasytí celou rodinu. Upečte si Kuře Tandoori s tortillou, které okouzlí strávníky nejen svou vůní, ale hlavně dokonalou kombinací chutí.
- 180 min.
- 4 porce
Ingredience
Stroužek česneku | 4 ks |
Červená chilli paprička | 1 ks |
Zázvor, kořen | 7 cm |
Citron | 1 ks |
Bílý Selský jogurt Hollandia | 200 g |
Skořice mletá | 1 lžíce |
Římský kmín | 1 lžička |
Mletá červená paprika | 2 lžičky |
Kuře celé | 1 ks |
Sezamový olej | 50 ml |
Garam masala | 1 lžíce |
Koriandr | 1 svazek |
Tortilla | 4 ks |
Sůl |
Postup přípravy
- Kuře naporcujeme na 4 až 6 porcí a nařízneme kůži. Citronovou šťávu smícháme s pastou ze zázvoru a česneku, solí a chilli papričkou. Směs vetřeme do kuřecího masa a necháme odpočinout 20 minut.
- Do jogurtu přidáme olej, skořici, koření garam masala, římský kmín, koriandr a červenou papriku. Kuře naložíme do směsi a necháme marinovat další 2 hodiny.
- Pečeme při teplotě 200°C do zlatova. Servírujeme s opečenou tortillou.
Tip
Tip: Vyzkoušejte jídlo i s jinou přílohou. Placky vyměňte za lehčí salátek, nebo sáhněte po rýži.