Kuře Tandoori s tortillou

Inspirace z daleké Indie dala vzniknout dokonalému hlavnímu jídlu, které zasytí celou rodinu. Upečte si Kuře Tandoori s tortillou, které okouzlí strávníky nejen svou vůní, ale hlavně dokonalou kombinací chutí.
  • 180  min.
  • 4  porce

Ingredience

Stroužek česneku 4 ks
Červená chilli paprička 1 ks
Zázvor, kořen 7 cm
Citron 1 ks
Bílý Selský jogurt Hollandia 200 g
Skořice mletá 1 lžíce
Římský kmín 1 lžička
Mletá červená paprika 2 lžičky
Kuře celé 1 ks
Sezamový olej 50 ml
Garam masala 1 lžíce
Koriandr 1 svazek
Tortilla 4 ks
Sůl

Postup přípravy

  1. Kuře naporcujeme na 4 až 6 porcí a nařízneme kůži. Citronovou šťávu smícháme s pastou ze zázvoru a česneku, solí a chilli papričkou. Směs vetřeme do kuřecího masa a necháme odpočinout 20 minut.
  2. Do jogurtu přidáme olej, skořici, koření garam masala, římský kmín, koriandr a červenou papriku. Kuře naložíme do směsi a necháme marinovat další 2 hodiny.
  3. Pečeme při teplotě 200°C do zlatova. Servírujeme s opečenou tortillou.

Tip

Tip: Vyzkoušejte jídlo i s jinou přílohou. Placky vyměňte za lehčí salátek, nebo sáhněte po rýži.