
Krupicová kaše v kostce. Doslova. Zkuste osvědčenou klasiku trochu jinak.
- 60 min.
- 2 porce
Ingredience
Dětská krupička | 8 lžic |
Mléko | 500 ml |
Cukr krupice | 3 lžíce |
Mletá skořice | 1 lžička |
Slunečnicový olej | 1 lžíce |
Bílý Selský jogurt Hollandia | 250 g |
Cukr moučka na obalení |
Postup přípravy
- Mléko nalijeme do hrnce, osladíme krupicovým cukrem, přivedeme pod bod varu, přidáme krupičku a zahříváme do zhoustnutí.
- Misku (nejlépe čtvercového či obdélníkového tvaru s plochým dnem) vyložíme potravinářskou folií a vlijeme do ní hotovou kaši. Necháme zatuhnout v lednici cca 30 minut.
- Kaši vyklopíme na prkénko a nakrájíme na kostky. Jednotlivé kostky orestujeme ze všech stran na malém množství oleje. Osmažené kostičky obalujeme ve směsi cukru moučka a skořice. Ihned podáváme s bílým jogurtem.
Tip
Krémový obsah kostek a lehce křupavé okraje tvoří dohromady fantastickou kombinaci, jistě bude mít úspěch i u odpůrců klasické krupicové kaše.