
Tento snový koláč si zamilujete. Díky jogurtu je těsto krásně vláčné, třešně s vanilkou a levandulí koláč zase krásně provoní. Zkrátka ideální dezert pro nedělní pohodu. A pokud zrovna nemáte rádi třešně, ovoce můžete libovolně měnit podle chuti a sezóny.
- 45 min.
- 8 porcí
Ingredience
Polohrubá mouka | 200 g |
Cukr moučka | 120 g |
Vanilkový cukr | 80 g |
Prášek do pečiva | 1/2 |
Sušená bio levandule | 2 lžičky |
Vejce | 2 ks |
Bílý jogurt Hollandia | 200 g |
Třešně | 400 g |
Postup přípravy
- Ve větší míse smícháme všechny sypké ingredience, přidáme vejce, jogurt a vše řádně promícháme.
- Hotové těsto vlijeme do nízké formy o průměru 28 cm. Třešně vypeckujeme a nasypeme je navrch.
- Koláč pečeme v předehřáté troubě na 180 °C zhruba 30 minut.
Tip
Vanilkový cukr si můžete snadno udělat doma, postačí vám jeden vanilkový lusk, půl kila cukru krupce a výkonný mixér. Vše promixujte dojemna a uschovejte ve vzduchotěsné nádobě. Takto připravený vanilkový cukr je nejen mnohem levnější, ale i mnohem voňavější.