
Osvěžující dortík ozdobený čerstvým voňavým ovocem zmizí ze stolu dřív, než řeknete jahoda!
- 30 min.
- 12 porcí
Ingredience
Zakysaná smetana | 570 g |
Bílý Selský jogurt Hollandia | 1 kg |
Vanilkový cukr | 3 ks |
Cukr moučka | dle chuti |
Piškoty | 300 g |
Jahody | 500 g + na ozdobu |
Postup přípravy
- Ve větší míse smícháme jogurt, zakysanou smetanu, vanilkový cukr a vzniklou směs dochutíme moučkovým cukrem.
- Dortovou formu si vyložíme pečícím papírem, na dno vyskládáme piškoty, přelijeme 1/3 jogurtové směsi a zakončíme vrstvou jahod. Postup několikrát opakujeme, dokud nespotřebujeme všechny suroviny. Poslední vrstvu zakončíme jogurtem a navrch ozdobíme jahodami.
- Takto připravený dort dáme asi na 12 hodin do lednice ztuhnout.
Tip
Místo jahod můžete použít jakékoliv sezónní ovoce - třeba to, co máte zrovna na zahrádce.