Jogurtový dort

Osvěžující dortík ozdobený čerstvým voňavým ovocem zmizí ze stolu dřív, než řeknete jahoda!
  • 30  min.
  • 12  porcí

Ingredience

Zakysaná smetana 570 g
Bílý Selský jogurt Hollandia 1 kg
Vanilkový cukr 3 ks
Cukr moučka dle chuti
Piškoty 300 g
Jahody 500 g + na ozdobu

Postup přípravy

  1. Ve větší míse smícháme jogurt, zakysanou smetanu, vanilkový cukr a vzniklou směs dochutíme moučkovým cukrem.
  2. Dortovou formu si vyložíme pečícím papírem, na dno vyskládáme piškoty, přelijeme 1/3 jogurtové směsi a zakončíme vrstvou jahod. Postup několikrát opakujeme, dokud nespotřebujeme všechny suroviny. Poslední vrstvu zakončíme jogurtem a navrch ozdobíme jahodami.
  3. Takto připravený dort dáme asi na 12 hodin do lednice ztuhnout.

Tip

Místo jahod můžete použít jakékoliv sezónní ovoce - třeba to, co máte zrovna na zahrádce.