
Tento jogurtový dezert ve stylu cheesecake potěší obzvlášť milovníky exotických chutí. Pokud ho navíc připravíte do uzavíratelné sklenice, můžete ho přibalit dětem jako svačinku do školy.
- 15 min.
- 1 porce
Ingredience
Kakaové sušenky | 60 g |
Mléko | 3 lžičky |
Bílý Selský jogurt Hollandia | 200 g |
Moučkový cukr | 1 lžíce |
Želatina na ztužení krémů | 10 g |
Fíková marmeláda | 1 lžíce |
Čerstvý fík a snítka máty na ozdobu |
Postup přípravy
- Sušenky nalámeme na menší kousky, upěchujeme na dno sklenice, pokapeme mlékem a dáme stranou.
- V misce smícháme jogurt s moučkovým cukrem a přidáme želatinu připravenou podle návodu.
- Hotovou jogurtovou směs vlijeme rychle do sklenice na sušenkový základ a necháme ztuhnout.
- Po zatuhnutí naneseme navrch fíkovou marmeládu, ozdobíme čerstvým fíkem a snítkou máty.
Tip
Želatina pracuje poměrně rychle, proto je důležité postupovat při práci s ní svižně.