Jogurtové želé se švestkami a perníkovým kořením

Spadla švestka do jogurtu a udělala želé. Jogurtové želé se švestkami a perníkovým kořením je snadný a rychlý dezert, který si zamilují nejen děti.
  • 20  min.
  • 2  porce

Ingredience

Bílý Selský jogurt Hollandia 500 g
Cukr moučka 2 lžíce
Želatina ke ztužení krémů 1 sáček
Voda 3 lžíce
Švestky bez pecek 300 g
Cukr krystal 2 lžíce
Perníkové koření 1/2 lžičky
Kakaové boby 1 hrst

Postup přípravy

  1. Jogurt vyndáme z lednice a necháme dojít do pokojové teploty. Do malého kastrůlku dáme želatinu a 3 lžíce vody. Po chvíli, když želatina nabobtná, ji můžeme pomalu začít zahřívat, dokud se zcela nerozpustí. V ten moment ihned stáhneme z ohně, vmícháme do ní nejprve dvě lžíce jogurtu a potom zbytek. Pracujeme svižně, neboť želatina rychle tuhle. Jogurtovou směs vlijeme do sklenic a necháme v lednici ztuhnout.
  2. Připravíme si švestky, pokrájíme je na větší kousky, přidáme cukr krystal a na středním plameni zahříváme asi deset minut. Nakonec vmícháme perníkové koření a necháme vystydnout.
  3. Ztuhlý jogurtový dezert zdobíme hotovým švestkovým rozvarem a posypeme na sucho opraženými kakaovými boby.

Tip

Kakaové boby jsou skvělou alternativou čokolády, neobsahují ale na rozdíl od ní cukr. Navíc v nich najdete množství antioxidantů a vitamínů.