
Spadla švestka do jogurtu a udělala želé. Jogurtové želé se švestkami a perníkovým kořením je snadný a rychlý dezert, který si zamilují nejen děti.
- 20 min.
- 2 porce
Ingredience
Bílý Selský jogurt Hollandia | 500 g |
Cukr moučka | 2 lžíce |
Želatina ke ztužení krémů | 1 sáček |
Voda | 3 lžíce |
Švestky bez pecek | 300 g |
Cukr krystal | 2 lžíce |
Perníkové koření | 1/2 lžičky |
Kakaové boby | 1 hrst |
Postup přípravy
- Jogurt vyndáme z lednice a necháme dojít do pokojové teploty. Do malého kastrůlku dáme želatinu a 3 lžíce vody. Po chvíli, když želatina nabobtná, ji můžeme pomalu začít zahřívat, dokud se zcela nerozpustí. V ten moment ihned stáhneme z ohně, vmícháme do ní nejprve dvě lžíce jogurtu a potom zbytek. Pracujeme svižně, neboť želatina rychle tuhle. Jogurtovou směs vlijeme do sklenic a necháme v lednici ztuhnout.
- Připravíme si švestky, pokrájíme je na větší kousky, přidáme cukr krystal a na středním plameni zahříváme asi deset minut. Nakonec vmícháme perníkové koření a necháme vystydnout.
- Ztuhlý jogurtový dezert zdobíme hotovým švestkovým rozvarem a posypeme na sucho opraženými kakaovými boby.
Tip
Kakaové boby jsou skvělou alternativou čokolády, neobsahují ale na rozdíl od ní cukr. Navíc v nich najdete množství antioxidantů a vitamínů.