
Perníčky trochu jinak. I klasiku můžete trochu oživit a vyzkoušet v nové kombinaci, jako jsme to udělali my. S jogurtem a čokoládovou polevou dostanou perníčky zase jinou chuť.
- 40 min.
- 6 porcí
Ingredience
Perníčky | |
Selský jogurt, bílý | 175 g |
Cukr | 100 g |
Žloutky | 20 g |
Vejce | 60 g |
Med | 15 g |
Perníkové koření | 5 g |
Olej | 20 g |
Jedlá soda | 5 g |
Hladká mouka | 300 g |
Čokoládová poleva | |
Kvalitní čokoláda | 100 g |
Kokosový olej | 10 g |
Cukrová poleva | |
Cukr moučka | 50 g |
Bílky | 20 g |
Citronová šťáva | 10 g |
Postup přípravy
- V misce si smícháme cukr, med, vejce a jeden žloutek, přidáme jogurt, koření a olej.
- Pořádně promícháme a postupně přidáváme i prosátou mouku s jedlou sodou.
- Z připravené směsi vypracujeme těsto.
- Připravíme si misku s vodou a plechy s pečícím papírem. Vždy si namočíme lžičku do vody a tou poté nabíráme kousky těsta. Vytváříme pak malé hromádky na plech.
- Pečeme při teplotě 170 °C asi 20 minut.
- Čokoládová poleva: Čokoládu s kokosovým olejem necháme rozpustit a důkladně smícháme. Hotové vychlazené perníčky namáčíme napůl do čokolády.
- Cukrová poleva: Vše smícháme dohromady a vytvoříme hladkou polevu. Cukrovou polevou můžeme na hotové a vychladlé perníčky malovat libovolné ornamenty.
Tip
Do pečení zapojte i děti. Mohou míchat, nebo jen ochutnávat.