
Lívance a lívanečky. Kdo by je nemiloval? Voní trošku nostalgicky, jako prázdniny u babičky a jsou tak jemné a nadýchané. A co teprve ty podávané s borůvkami a agávovým sirupem. Mňam!
- 90 min.
- 5 porcí
Ingredience
Bílý jogurt Hollandia | 500 g |
Vejce | 4 ks |
Cukr | 2 lžíce |
Mléko | 300 ml |
Hladká mouka | 300 g |
Prášek do pečiva | 1 ks |
Borůvky | 300 g |
Agávový sirup na polití | |
Olej na smažení | |
Moučkový cukr na posypání |
Postup přípravy
- Bílý jogurt, vejce, cukr, mléko, mouku a prášek do pečiva dáme do mísy a promixujeme ponorným mixérem.
- Takto připravené těsto necháme hodinu odpočívat v lednici.
- Po hodině vyndáme a na rozpáleném oleji smažíme malé lívanečky.
- Vychladlé lívanečky vrstvíme do sklenice, prokládáme borůvkami a zakapáváme agávovým sirupem. Na závěr můžeme posypat moučkovým cukrem.
Tip
Lívanečky ve sklenici se perfektně hodí jako svačinka do školy či do práce.