
Máta, rozmarýn a jehněčí maso. Kombinace, která se na našich talířích tolik neobjevuje, a přitom je to škoda. Když k jehněčímu masu přidáte ještě pečené brambory, je dokonalý recept na světě.
- 40 min.
- 4 porce
Ingredience
Jehněčí kotletky | 8 ks |
Olivový olej | 5 lžic |
Citronová šťáva | 2 lžíce |
Stroužek česneku | 1 ks |
Citronový pepř | Půl lžičky |
Rozmarýn | 8 snítek |
Brambory ve slupce | |
Sůl | |
Na omáčku | |
Selský jogurt bílý Hollandia | 300 g |
Citronová šťáva | 2 lžíce |
Třtinový cukr | 2 lžičky |
Čerstvé mátové lístky | 50 g |
Sůl | půl lžičky |
Postup přípravy
- Z kotletek odřežeme maso tak, aby byla obnažená špička kosti.
- V míse smícháme olej, citronovou šťávu, česnek a citronový pepř.
- Do směsi vložíme snítky rozmarýnu a na ně položíme kotletky. Necháme marinovat minimálně 1 hodinu a pak obrátíme.
- Kotletky opékáme nebo grilujeme 8-10 minut na snítkách rozmarýnu.
- Omáčku připravíme smícháním všech ingrediencí.
- Podáváme s bramborou ve slupce a plátky rajčat se šalotkou.
Tip
Mátu můžete vyměnit i za jinou bylinku. Vyzkoušejte omáčku například s bazalkou.