
Léto, jahody, rebarbora, láska. Už jste takovéto ingredience zkoušeli zpracovat do přesnídávky? Nenechte se zmást, přesnídávky nejsou pouze pro ty nejmenší. Tato zdravá ovocná svačinka s jogurtem vyladěná k dokonalosti charakteristickou chutí rebarbory nemá s chuťově nevýraznou kašičkou z obchodu, kterou jste si možná představili, nic společného! Je plná vůní, má krásně sytou červenou barvu a vychlazená v kombinaci s jogurtem, čerstvým ovocem a vločkami chutná božsky.
- 20 min.
- 3 porce
Ingredience
Jahody | 300 g |
Rebarbora | 200 g |
Cukr | 2 lžíce |
Voda | 1 dcl |
Bílý jogurt Hollandia | 250 g |
Postup přípravy
- Rebarboru si oloupeme a pokrájíme na malé kousky, jahody zbavíme stopek a vše vložíme do hrnce.
- Přidáme cukr, vodu a vše pomalu vaříme 10-15 minut, dokud ovoce nezměkne.
- Následně směs rozmixujeme ponorným mixérem do konzistence jemné přesnídávky a necháme vystydnout. Poté dáme do lednice.
- Přesnídávku rozdělíme do skleniček, přidáme navrch jogurt (můžeme ho přisladit), pražené vločky a ozdobíme jahodami, mátou a rebarborou.
Tip
Ovesné vločky stačí krátce opražit na pánvičce na sucho, získají tak lehce oříškovou chuť.
Přesnídávku si nejlépe vychutnáte vychlazenou.