
Lehké a sladké jako polibek. I tak chutnají pusinky upečené pro vás. Snadný dezert se skvěle hodí ke kávě i jen tak na chuť. A zvládnete ho levou zadní.
- 100 min.
- 6 porcí
Ingredience
Bílky | 150 g |
Cukr krupice | 220 g |
Kukuřičný škrob | 15g |
Ocet | 10 g |
Jogurt bez laktózy bílý nebo jahodový | 200 g |
Čerstvé jahody | |
Máta | |
Moučkový cukr |
Postup přípravy
- V misce vyšleháme bílky do tuhého sněhu. Šlehač zapneme na nízké otáčky. Správnou hustotu sněhu poznáme tak, že po vytažení metel tvoří tuhé špičky.
- Postupně přisypáváme cukr a důkladně ho zašleháme do sněhu tak, aby byl tuhý, lesklý a zároveň bez bublin.
- Přidáme škrob a ocet a zlehka prošleháme.
- Plech vyložíme pečícím papírem a na něj pomocí lžíce tvarujeme směs do malých pusinek.
- Pečeme na 120 °C cca 80 minut, dokud nebude korpus zcela vysušený. Ani uvnitř nesmí být vlhký.
- Hotové pusinky zdobíme jogurtem Hollandia, čerstvými jahodami, lístky máty a celé nakonec lehce posypeme cukrem.