
Dneska pro vás máme houby. Tedy houbovou pochoutku, která je rychlá a hlavně dobrá. Tak sáhněte do svých houbových zásob a zkuste domácí noky s houbovou omáčkou.
- 30 min.
- 4 porce
Ingredience
Brambory ''C'' | 1 kg |
Parmezán | 30 g |
Hrubá mouka | 250-300 g |
Žloutky | 3 ks |
Menší žampiony | 250 g |
Hříbky (sušené/čerstvé) | 25 g/100 g |
Smetana | 300 ml |
Estragon | 5 g |
Listová petržel | 5 g |
Citron | 1 ks |
BIO selský jogurt bílý | 100 g |
Olivový olej | |
Sůl | |
Pepř |
Postup přípravy
- Brambory dáme vařit ve slupce, když jsou uvařené, oloupeme je a nastrouháme.
- K nastrouhaným bramborám přidáme parmezán, žloutky, mouku a hříbky nasekané najemno. Vypracujeme těsto a tvoříme noky.
- Noky vaříme v osolené vodě, dokud nevyplavou na povrch.
- Žampiony nakrájíme na čtvrtiny a orestujeme na olivovém oleji.
- Přidáme estragon a chvilku prohřejeme, poté zalijeme smetanou smíchanou s jogurtem a necháme povařit 2 až 3 minuty.
- Přidáme nasekanou petržel a dochutíme citronovou šťávou.