
Po dobrém grilovaném jídle to chce sladkou tečku. Nebo hned tři. Přesně tolik jich najdete v našem receptu. Zmrzlina, buchtička a grilovaný ananas.
- 70 min.
- 5 porcí
Ingredience
Buchtička (5 kusů) | |
Vločky | 32 g |
Hladká mouka | 32 g |
Špaldová mouka | 32 g |
Soda na pečení | 3 g |
Máslo | 66 g |
Třtinový cukr | 22 g |
Selský jogurt bílý | 116 g |
Vejce | 2 ks |
Sůl | špetka |
Posypka na buchtičky | |
Špaldová mouka | 28 g |
Vločky | 14 g |
Třtinový cukr | 22 g |
Máslo | 22 g |
Nahrubo nasekané arašídy | 15 g |
Grilovaný ananas | |
Ananas | ½ |
Třtinový cukr | 50 g |
Vodka | 40 ml |
Limetová šťáva z jedné limety | |
Zmrzlina z BIO BiFi Drinku | |
Bio BIFI drink Hollandia, mango a ananas | 3 ks |
Postup přípravy
- Nejprve si vytvoříme posypku, kterou budeme později buchty posypávat.
- Smícháme dohromady všechny ingredience a vytvoříme tak drobenku.
- Hotové uložíme do mrazu do doby, než nevytvoříme těsto.
- Smícháme vločky, mouku, sodu a sůl.
- Rozpustíme si v kastrůlku máslo společně s cukrem a mícháme, dokud se vše dobře nerozpustí.
- Do směsi vmícháme jogurt a vejce.
- Spojíme se sypkou částí a dáme do vymazaných forem libovolného tvaru (můžeme použít i papírové košíčky).
- Těsto posypeme hotovou posypkou a pečeme na 180 °C, 25 minut.
- Ananas očistíme, vykrojíme střed a nakrájíme na kolečka.
- Pokapeme šťávou z limety a položíme na gril.
- Po lehkém opečení posypeme třtinovým cukrem a necháme zkaramelizovat.
- Nakonec lehce pokapeme vodkou a flambujeme.
- Zmrzlinu připravíme tak, že Drink nalijeme do ploché nádoby a vložíme do mrazáku. Počkáme, dokud směs nezmrzne.
- Zmraženou směs vyklepeme z nádoby, nakrájíme na menší kousíčky a rozmixujeme.
- Recept můžeme připravovat i ve variantě bez zmrzliny, jen s drinkem anebo úplně bez Bio BIFI drinku.