Grilované kuřecí placičky s restovanými fazolkami a jogurtovým dipem

U grilu ještě zůstaneme. Aspoň dokud máme zásobu výborných receptů. Tentokrát potěšíme milovníky lehkých jídel a rychlých jídel. Nažhavte gril, podávají se kuřecí placičky.
  • 20  min.
  • 2  porce

Ingredience

Kuřecí maso 500 g
Citronová kůra 2 lžíce
Chilli papričky 2 ks
Vejce 1 ks
Zelené fazolky
Anglická slanina
Olej
Selský jogurt bílý
Citronová šťáva
Chilli
Sůl
Pepř

Postup přípravy

  1. Kuřecí maso rozemeleme nebo rozmixujeme.
  2. Maso smícháme s citronovou kůrou, najemno nakrájenou čili papričkou a vejcem. Osolíme a opepříme.
  3. Ze směsi vytváříme placičky a grilujeme z obou stran.
  4. Fazolky krátce spaříme ponořením do horké vody a ihned poté vložíme do ledové vody.
  5. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a na pánvi orestujeme. Později přidáme i fazolky.
  6. Nakonec připravíme jogurtový dip. Smícháme bílý jogurt Hollandia se špetkou chilli, orestovanou slaninou a citronovou šťávou.