Ani v létě vás nenecháme bez inspirace. Tentokrát jsme využili krásného počasí a nažhavili gril. Vzniklo z toho několik výborných jídel a tady je první z nich – grilovaná panenka.
- 30 min.
- 2 porce
Ingredience
Vepřová panenka | 200 g |
Parmská šunka | 4 plátky |
Olivový olej | 2 polévková lžíce |
Sójová omáčka | 2 polévková lžíce |
Brambory | 400 g |
Jarní cibulka | 2 ks |
Červená cibule | 30 g |
Selský jogurt bílý Hollandia | 4 polévkové lžíce |
Vejce | 2 ks |
Nakládaná okurka | 2 ks |
Česnek | |
Hořčice | |
Sůl | |
Pepř | |
Citronová šťáva | |
Tymián | |
Rozmarýn | |
Chilli |
Postup přípravy
- Nejprve panenku rozdělíme na porce a na 3 hodiny naložíme do marinády z oleje, chilli, sójové omáčky, rozmarýnu a tymiánu.
- Uvaříme brambory ve slupce doměkka, poté oloupeme a nakrájíme na kolečka.
- Nasekáme si i jarní cibulku, červenou cibuli a nakládané okurky na kolečka. Uvaříme vejce natvrdo a nakrájíme na kostičky. Vše smícháme s brambory a utřeným česnekem.
- Na dip do salátu budeme potřebovat bílý jogurt Hollandia, hořčici, citronovou šťávu, sůl a pepř. Vše smícháme dohromady a vmícháme do připraveného salátu.
- Naložené maso vyjmeme z marinády, osušíme, obalíme šunkou a zabalíme do potravinové folie.
- Maso dáme vařit do páry. Poté vyjmeme z folie, a ještě opečeme na pánvi. V letní sezóně využijeme gril.
- Servírujeme se salátem, který lze podávat studený i teplý.