Grilovaná panenka s lehkým bramborovým salátem

Ani v létě vás nenecháme bez inspirace. Tentokrát jsme využili krásného počasí a nažhavili gril. Vzniklo z toho několik výborných jídel a tady je první z nich – grilovaná panenka.
  • 30  min.
  • 2  porce

Ingredience

Vepřová panenka 200 g
Parmská šunka 4 plátky
Olivový olej 2 polévková lžíce
Sójová omáčka 2 polévková lžíce
Brambory 400 g
Jarní cibulka 2 ks
Červená cibule 30 g
Selský jogurt bílý Hollandia 4 polévkové lžíce
Vejce 2 ks
Nakládaná okurka 2 ks
Česnek
Hořčice
Sůl
Pepř
Citronová šťáva
Tymián
Rozmarýn
Chilli

Postup přípravy

  1. Nejprve panenku rozdělíme na porce a na 3 hodiny naložíme do marinády z oleje, chilli, sójové omáčky, rozmarýnu a tymiánu.
  2. Uvaříme brambory ve slupce doměkka, poté oloupeme a nakrájíme na kolečka.
  3. Nasekáme si i jarní cibulku, červenou cibuli a nakládané okurky na kolečka. Uvaříme vejce natvrdo a nakrájíme na kostičky. Vše smícháme s brambory a utřeným česnekem.
  4. Na dip do salátu budeme potřebovat bílý jogurt Hollandia, hořčici, citronovou šťávu, sůl a pepř. Vše smícháme dohromady a vmícháme do připraveného salátu.
  5. Naložené maso vyjmeme z marinády, osušíme, obalíme šunkou a zabalíme do potravinové folie.
  6. Maso dáme vařit do páry. Poté vyjmeme z folie, a ještě opečeme na pánvi. V letní sezóně využijeme gril.
  7. Servírujeme se salátem, který lze podávat studený i teplý.