Dýňové muffiny s tvarohovým krémem, skořicí a fíky

Dýně, dýně, dýničky! Podzimní zelenina, která má krásnou barvu a skvělou chuť. Zkuste si připravit naše sezónní muffiny z dýňového pyré a Selského jogurtu. Budou se vám dělat dýně za ušima!
  • 40  min.
  • 5  porcí

Ingredience

Dýňové pyré 300 g
Vejce 2 ks
Olej 1 lžíce
Mléko 150 ml
Polohrubá mouka 150 g
Prášek do pečiva 1/2
Třtinový cukr 150 g
Tučný tvaroh 500 g
Moučkový cukr 5 lžic
Smetana ke šlehání 150 ml
Bílý Selský jogurt Hollandia 150 g
Jemné plátýnko
Papírové košíčky na muffiny
Skořice a fíky na ozdobu

Postup přípravy

  1. Nejprve si promícháme tvaroh a necháme ho 6 hodin vykapat v sítku vyloženém jemným plátýnkem.
  2. Pak smícháme v jedné misce sypké suroviny (mouku, prášek do pečiva a třtinový cukr), v druhé mokré suroviny (dýňové pyré, vejce, olej, mléko a jogurt) a následně vše promícháme dohromady v tekuté těsto.
  3. Troubu si předehřejeme na 170 °C. Těsto nalijeme do 3/4 papírových košíčků a pečeme 20 minut.
  4. Hotové vychladlé muffiny zdobíme odkapaným tvarohem, který jsme vyšlehali společně s moučkovým cukrem a šlehačkou do pevného krému. Navrch pak přidáme na ozdobu čerstvé fíky a špetku skořice.

Tip

Jak na dýňové pyré? Dýni hokaido pokrájíme, vyskládáme na pečící papír, pokapeme slunečnicovým olejem a pečeme do změknutí. Upečenou dýni pak umixujeme ponorným mixérem do jemného pyré.