
Jaro si přímo říká o novou dávku receptové inspirace. Jenže kde ji vzít? Nemusíte hledat dlouho. My pro vás máme bramborový nákyp - skvělý recept plný zeleniny a masa.
- 60 min.
- 4 porce
Ingredience
Brambory, typ A | 400 g |
Jarní cibulka | 4 ks |
Mrkev | 1 ks |
Květák | 200 g |
Špenát čerstvý | 150 g |
Mletého masa (80% hovězí a 20% vepřové) | 300 g |
Cibule | 1 ks |
Bílý Selský jogurt Hollandia | 120 g |
Vejce | 4 ks |
Strouhaný sýr parmazánového typu | 200 g |
Rajčatový protlak nebo drcená rajčata | 200 g |
Máslo na vymazání | |
Sůl | |
Pepř |
Postup přípravy
- Oloupané brambory, květák a mrkev nakrájíme na plátky. Jarní cibulku pokrájíme na kolečka cca 1 cm široká.
- Na oleji zpěníme cibuli, přidáme mleté maso a drcená rajčata a společně provaříme.
- Do vymazaného pekáčku skládáme postupně brambory, zeleninu a směs s mletým masem.
- Každou vrstvu přikryjeme listy mladého špenátu. Poslední vrstvu tvoří brambory.
- Jogurt, vejce a strouhaný sýr důkladně promícháme a nalijeme na nákyp. Dochutíme solí a pepřem.
- Pečeme v troubě 40 minut při teplotě 180°C.
Tip
Tip: Vyzkoušejte recept i s jinou zeleninou, kterou máte zrovna v lednici nebo na zahrádce.